Opplysningskontoret for brød og korn har no lagt skulemateriellet sitt til rette også for nynorskbrukande elevar.
På nettadressa brodogkorn.no kan elevar i femte til og med sjuande klasse lære om til dømes kva for kornartar vi dyrkar i Noreg, korleis korn blir til mjøl, og korleis brød og korn kan brukast i ulike oppskrifter.
Ein kan teste kunnskapen sin ved å svare på ulike oppgåver, og prøve seg som bakar ved å følgje oppskriftene. Undervisningsmateriellet er tilpassa ein del av kompetansemåla i skulen i faget mat og helse.
Nyleg arrangerte Opplysningskontoret for brød og korn ein konkurranse der elevar frå femte–sjuande klasse skulle lage framtidas skulebrød. Det kom inn bidrag frå heile landet, men elevar frå Leirvik skule på Stord stakk av med førsteplassen. Som nummer to og tre vart høvesvis elevar frå Slidre skule i Valdres og Folkestad skule i Telemark.
Alle vinnarelevane har vunne ein bakedag for heile klassen saman med ein landslagsbakar, og alle dei tre vinnaroppskriftene vil bli prøvebakt på bakarlinjer i Oslo, Bergen og Stavanger. (NPK)