Matprodusentar frå Gudbrandsdalen heidra for språkbruken.
Gudbrandsdalsmat er eit andelslag som sel og distribuerer varer frå 25 matprodusentar i Gudbrandsdalen, og bruker nynorsk i all samla marknadsføring og informasjon. Produsentane kjem frå Lillehammer i sør til Skjåk i nord, eit område som femner både bokmål og nynorsk.
– Med sin medvitne språkbruk er Gudbrandsdalsmat med på å styrkje bruken av nynorsk i Gudbrandsdalen. Gjennom oppskrifter og produktark når dei ut til sluttbrukarar over heile landet, og all marknadsføring på den nasjonale marknaden synleggjer nynorsk som eit godt næringsspråk, skriv juryen i si grunngjeving.
Ein eigen jury avgjer kven som får prisen etter ein runde der alle kan koma med framlegg. I år er juryen Nina Refseth (Oslo), Nina Berge Rudi (Sør-Fron), Hilde Havro (Oslo), Øystein Skjæveland (Kvinnherad) og Magne Aasbrenn (Fredrikstad). Juryen håpar prisen er til inspirasjon til at fleire bedrifter i Gudbrandsdalen blir stolte av nynorsken og tek han aktivt i bruk.
Nynorsk næringslivspris er ein nasjonal pris stifta av Noregs Mållag. Han vart fyrste gong delt ut i 2006. Føremålet med prisen er å fremja innsats for og bruk av nynorsk i næringsverksemd.