Frå administrativ jobb i kommunen er det blitt hektisk aktivitet i den nye stillinga som dagleg leiar i Matbuda AS – smaken av kortreist mat. Her fungerer Skog i alle ledd, frå administrering til kokkelering.
I tillegg til butikkutsal har Skog selskapslokale med plass til 10–15 personar der han tilbyr middag som er laga av lokale råvarer og tillaga av profesjonelle kokkar.
– Medan kald cateringmat vert laga av meg sjølv, kona og ein til i styret, leiger me inn kokkar på timebasis til varmmattservering, understrekar han.
Det er fleire tidlegare hotellkokkar som ynskjer å halda kokkekunsten i live i helgane i tillegg til annan jobb, i følgje Skog.
Overveldande respons
Det har vore travle dagar sidan oppstarten i byrjinga av september, med 15-17 timars arbeidsdagar, og responsen har vore enorm samanlikna med kva Skog hadde våga å håpa på.
– Eg får telefonar frå kundar som ynskjer å handla varer, og kundar som fortel at dei køyrer omvegar for å besøkja butikken, fortel Skog.
Konseptet har modna over tid. Gjennom jobben som kultursjef i kommunen deltok han i ulike kommunale fora, og han vart merksam på behovet for å samla lokale matprodusentar. Skog var klar for meir skapande arbeidsoppgåver og fekk med seg dyktige folk i etableringsfasen.
– Eg spelar på lag med andre og snakkar med dei som kan mat, fortel han.
Det er vanvittig mykje arbeid å starta for seg sjølv. Men det er berre positivt med travle dagar, held han fram. Han innrømmer at han gler seg til ein fortent fridag fyrste juledag. Opningshelga i september overgjekk alle forventningane til omsetning, og oktober månad var like bra. Stranda kommune har støtta etableringa med eit tilskot frå næringsfondet på 190 000 kroner. Dette kjem godt med i ein etableringsfase.
Matkommune
I butikken samlar Skog nisjeprodukt frå produsentar i fleire kommunar i Møre og Romsdal, men òg frå andre stader i landet. Her får ein lokal mat og drikke frå kommunane Nordal, Stordal, Stranda og Sykkylven, ost frå Tingvoll og smør og rjome frå Røros. Det er mangt å velja i for kvalitetsmedvitne kundar. Foredla fisk og kjøtprodukt, viltkjøt, ymse osteprodukt, lefser og flatbrød, smør og rømme, frosne skaldyr, saft, sylte og gelear, rakefisk og øl frå mindre bryggeri.
Etter den positive responsen har Skog merka seg at fleire av matprodusentane byrjar å tenkja saman om å setja Stranda kommune på kartet som matkommune.
– Det er mykje spennande som kan koma ut av dette, avsluttar Skog, utan å røpa for mykje.